Påskdagar.

Hej hallå heeej!

Alltså den här påsken.. Ja men jävlar. Trodde jag skulle få ta det lugnt.. Bara juuuuuuust en aningen lite avundsjuk på alla där hemma som har haft sol å sköna dagar med skoter och utomhusvistelse…

Natten mot torsdag fick jag feber, som höll i sig hela dagen. Mamma kom hit på torsdag kväll.
fredag tog vi en promenad runt sjön, handlade mat inför helgen och inte så mycket mer. IMG_20180330_155009_037.jpg

lördag tänkte vi åka in en sväng till stan, och innan det så gjorde vi klart påskköttbullarna. Sen när vi satt och åt lunch, så hörde vi en smäll från köket. Och jag går dit, märker att det luktar lite bränt och att elen är borta i vissa delar av lägenheten. Tömde kyl och frys så inte maten skulle bli förstörd, slängde ut det på balkongen. Efter att vi gjort det vi kunnat här hemma så var det bara att ringa hit nån som kunde hjälpa oss lite, och då visar det sig att det är uttaget till spisen som smällt. Vi fick på elen igen, och tänkte att nu när vi ändå tagit ut allt från kyl och frys så kan vi väl lika gärna avfrosta frysen för vi hann ändå inte in till stan nå mer. Tur att påskmat är kall mat och att vi redan hunnit göra det viktigaste, köttbullarna. Så det blev bara en massa fix här hemma varvat med lite solning på balkongen då det var riktigt fint väder. Sen var det bara att planera mat inför kommande dagar utan ugn och spis!

IMG_20180330_200909_138.jpg

söndagen så blev det stan en sväng, sen tog vi en bastu på kvällen. Så himla skönt! Och på söndagar byter jag min armsensor (diabetes), och avslutade kvällen med att tjorva med det.. Bytte två och de funkade inte, av någon anledning. Så på måndag satte jag min sista sensor. (Hade problem sist jag bytte också, gick tre stycken då och tre stycken nu, så det gick sex sensorer på en månad. Det ska gå två annars…). Så då var jag ju stressad över det, även om det går att kolla med stick i fingret, men man har ju blivit bekväm med sensorn.

IMG_20180401_193406_313.jpg
måndag kom pappa hit, så innan det tog vi det bara lugnt då vi båda har känt oss krassliga. Jag har mått asdåligt nu innan mensen kom. På kvällen var vi på Pinchos och åt.
tisdag, mådde ännu dåligare tack vare att jag är tjej. Så för mig blev det chilldag hemma, medans dom andra for på Ikea och sånt som jag är less på. Plus att vi äntligen kunde få tag på en elektriker som kom och bytte uttagen, så nu har jag en något sånär fungerande spis och ugn igen!
Idag onsdag, så har mamspaps åkt hem. Och nu sitter jag här och hostar järnet, tror det är en sån där jobbig hosta som gör så att jag kan tappa rösten i några dagar.. Så blev det då sist. Jobbigt. Snön vräker ner ute också. Kul.

Men, nu ska jag laga lite middag och sen blir det surr med babe i telefon innan han ska gå och lägga sig, och sen ska jag unna mig en dusch med ansiktsmask å aaaallt det där. Min hy är katastrof nu när jag har mens och har stressat sönder mig. Kul. Men det har varit mysigt att få ha mina föräldrar här, dock synd att jag inte kunde följa med dom upp…

Har förövrigt fortfarande hemlängtan till norr. Försöker leta jobb där också, men det är svårt att komma på ställen och sen hitta mejl till dom osv. Bara hoppas att jag får napp snart så jag slipper vara kvar här för länge 🙂 

Annonser

Publicerat av

Pernilla S

Pernilla, född -91. Från norrland. Att få vara kreativ. Att vara sjuk. Att vara människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s