Vegetarisk mat

Vi har ju börjat äta mer vegetariskt här hemma. Det hela började med att jag var kräkless på att laga kött och att vi gillade olika sorts kött och jag bara kände mig less på allt det gamla vanliga.. Så jag började testa lite mer vegetariskt, och det har vi fortsatt med. Vi äter kött då och då, men vi känner inte ”behovet” av att göra det till varje måltid som man känt innan. Tänk att det kan ligga så djupt inrotat i en, att det SKA vara kött till varje måltid.. Mycket fräschare och roligare att laga vegetariskt tycker jag, och så känns det ju såklart lite bra för djurens skull! Min dietist har till och med föreslagit att jag ska ta det lugnt med kött, för det kan vara svårsmält för min mage.

Hur som helst, jag har mest sökt recept på Coop och Icas appar, och i vissa bloggar har jag råkat se nåt och testat det. Det fick mig att tänka på att det hade varit roligt att ha kokböcker med vegetariska recept i. Kokböcker är en sån där grej som i alla fall jag aldrig prioriterar å köpa, för man kan ju faktiskt hitta saker gratis väldigt enkelt på nätet.. Men sen gillar ju jag böcker och det är kul att kunna läsa det så. Så jag letade runt efter några som såg intressanta ut.

Och en liten notis om första boken, Fodmap. Jag har ofta uppblåst mage (haft i flera år), och har läst lite om detta men man har ju som aldrig tagit tag i det.. Därför verkar denna lite intressant! Tyvärr är väl varken bönor eller lök bra, men det är ju så gott…. 

Jag länkar alla böcker till Akademibokhandeln
Lucy Whigham – Fodmap kokboken, 125 recpet som får din mage i balans
Monique le Roux Forslund – Sköna böna, 33 enkla recept
Katarina Nordgren – Vegetariskt: Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal
Sara Begner – Mera Veckans vego: Grön middag på bara 30 minuter.

IMG_20180207_232003_150.jpg

Annonser

Publicerat av

Pernilla S

Pernilla, född -91. Från norrland. Att få vara kreativ. Att vara sjuk. Att vara människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s