En lördag i maj. 

Under lördagen var det strååååålande sol. Så började dagen med frukost på balkongen, och sen lyssnade jag på podd och målade lite. Väntade på att A skulle vakna så vi kunde fara ut å springa 🙂 Jag har ju inte sprungit sen förra året innan jag fick diabetes, så jag har inte vågat mig ut själv. Även om vi bara var en kort runda så har jag märkt av effekterna efteråt. Sockret går som lättare neråt och så. Och vad jag vet så håller effekten i sig i ca 8 timmar efteråt. Så, tyvärr är det slut på kvällsturer om jag är hemma i norr :/ Nu sprang vi vid 5 tiden och det var ganska lagom. 

Det är inte så lätt att lära sig diabetes. Man får tyvärr kompromissa mycket och planera sina dagar ganska väl.. Alltid räkna hur man ska äta, ta insulin och träna. Hade jag sprungit på kvällem hade effekten hållt i sig över natten och då kan man få lågt socker. Hypoglykemi som det kallas. Vilket jag än så länge vaknar av på nätterna ibland, vaknar av att jag mår dåligt/konstigt och kollar blodsockret och får då ta och dricka en festis och sen gå upp och äta bågot. Det är det här som gör det farligt att dricka alkohol, för man kanske inte fattar att man har lågt socker utan tror bara man mår dåligt (bakis typ). Och är man ännu full är man ju inte den smartaste versionen av sig själv alltid 😉 

Nåja, det jag ville komma fram till var. Jag har sprungit idag, för första gången på länge och det var så jävla skönt å kändes så bra. Dock sprang jag för första gången med diabetes, och det är lite annat än vaad jag är van vid. Men jag ska lära mig 🙂 Och bör tilläggas, jag är 10 kg tyngre i år också. 

Och nästa helg ska jag äta tårta, veeeeet ni hur mycket jag längtar! Ska bli så gott 😀 Vi har ju dragit ner på en massa småätande å börjat äta lite annorlunda här hemma. Så tårta ska bli gott! 

Nästa vecka är jag dom sista dagarna på praktikplatsen jag tycker om så mycket, eftersom de ska stänga. Och så har jag sökt sommarjobb uppe i Norr så jag hooooppas jag får nåt av det. Behöver vara med familj och vänner känner jag, inte träffat dom sen årsskiftet. 

Annonser

Publicerat av

Pernilla S

Pernilla, född -91. Från norrland. Att få vara kreativ. Att vara sjuk. Att vara människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s