Min hudvårdsrutin just nu.

Tänkte att jag kan göra ett inlägg om hur min hudvård ser ut just nu. Ända sen jag flyttade till Umeå så har min hy bara blivit bättre och bättre, dvs mindre oljig och bråkig, och mer ”slät” för porerna syns inte lika mycket. Säkert för att jag tidigare bott i skitig gruvluft och nu bor jag vid kusten. Däremot så märker jag att jag har rynkor runt ögonen, fast det tycker jag är fint men man blir ju påmind om att man faktiskt är 25, haha 😉

Jag har väl lite kombinerad hy skulle jag säga. T-zonen är lite oljig med stora porer. Får finnar typ en gång i månaden. Resten av hyn är väl rätt normal. Nu under vintern märker jag dock att jag är mer yttorr.
Utöver dessa produkter så tänker jag på att inte använda för varmt vatten i ansiktet och att byta sängkläder rätt ofta osv, vilket jag har märkt gör skillnad för mig.. Sen dricker jag inte heller alkohol speciellt ofta och jag vet att tidigare har det påverkat hyn på så sätt att jag alltid fick en finne eller två efter en festkväll.
dsc_1656

Rengöring : Maria Åkerberg Cleansing clay (förut har den hetat Cleansing). HÄR kan ni läsa mer om den.
Ögonkräm: Maria Åkerberg Eye cream, läser om den HÄR.
Ansiktsvatten: Maria Åkerberg Fresheners Lemon & Aloe och Neroli. Läs mer om Lemon HÄR, och om Neroli HÄR . Jag varvar mellan dessa när jag köper dom, men jag äääälskar Nerolidoften. 
Ansiktskräm: CCS Aloe Vera gel, läser mer HÄR.

Jag har ju kört länge på Maria Åkerbergs produkter, och jag tycker om dom. Känns bra att dom är svenska och inte har en massa onödig förpackning. Känns lite som spa, och det märks att jag tycker om dom eftersom jag fortfarande använder dom, jag som annars fort kan bli less. Har även kört på deras Face Lotion Clearing (läs mer om den HÄR), men just nu tänkte jag testa köra på Aloe vera gelen, helt enkelt för att ekonomin inte riktigt räckte till när jag fyllde på med produkter och jag försöker använda upp lite övriga hudvårdsprodukter jag har hemma.

dsc_1658
Sen har jag några olika masker och sånt som jag varierar mellan. Älskar att sitta med en mask på några kvällar i veckan, skönt att känna att man tar hand om sig lite.

Paula’s Choice Skin perfecting 2% BHA gel – Den här jag nyligen börjat använda, och använder den några dagar i veckan och bara på kvällarna. Har än så länge inte märkt nån skillnad, men jag gillar hur den känns och så. Läs mer HÄR. (Och ja jag använder solskydd på dagarna).

Kicks Vitamin C – Ready, set glow! Peeling pads  –  Den här pirrar till lite när jag använder den, vilket jag tycker är rätt mysigt. Då känns det som att den verkligen gör något. Den har en exfolierande och återfuktande effekt. Läs mer HÄR.

Maria Åkerberg Face mask clearing – Den här brukar jag lägga på finnar eller som en mask över hela ansiktet över natten. Läs mer om den HÄR.

Glamglow Thirstymud hydrating treatment – Återfuktande. Använder lite då och då när jag känner att det behövs. Den luktar gott och känns skön. Jag använder den oftast över natten.  Läs mer HÄR.

L’Oréal Pure clay glow mask – Använder nån gång i veckan, i t-zonen. Luktar väldigt starkt, nästan som herrparfym, så är man känslig mot sånt bör man inte använda denna. Jag tycker dock den luktar gott. Jag lägger på den med en gammal foundationpensel, låter den torka i en kvart och då ser man verkligen ”porprickar”. Gillar den! HÄR kan du läsa mer om den.

JorgObé Peel off mask – Stark doft, lite som alkohol nästan. Gör lite ont att dra bort när man råkar komma för nära den tunna huden kring ögat. Jag har märkt att jag har mindre svarta pormaskar efter att jag använt denna. Gillar peel off maskar då det är så roligt att dra av dom. Dock inget jag kommer att köpa igen, testar hellre någon annan och alkoholdoften är inte så najs.

Har ni frågor så får ni säga till 🙂 

 

Annonser

Publicerat av

Pernilla S

Pernilla, född -91. Från norrland. Att få vara kreativ. Att vara sjuk. Att vara människa.

2 reaktioner till “Min hudvårdsrutin just nu.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s