Att inte känna sig bra nog.

Min inspiration när det gäller smink, den finns kvar. Jag har flera inspirationsbilder sparade på mobilen. Youtube och instagram används flitigt. Känner ett sånt sug efter att sminka mig! Bara få sätta sig framför spegeln, lyssna på musik och leka med penslarna och borstarna. Kolla vilka färger man ska använda, kanske lite glitter? Vill man ha en lystrig bas eller en matt? Vill man göra en ”galen” sminkning eller en mer ”wearable” Ja ni som gillar smink, ni kanske förstår mig.

Men ni kanske också förstår att man inte alltid tror på sig själv. Tror att man är bra nog. Att man kan framhäva sig bra nog. Att man kan ta bra bilder. För i dagens ”media-samhälle” finns det så jäkla många duktiga make up artister (ja dom flesta är ju utbildade dessutom, det är ju inte jag..) som dessutom tar riktigt bra bilder. Och att man även bor i en liten småstad har väl också satt sina spår.

Därför känns det inte riktigt som att jag orkar lägga tid och energi på att fotografera och blogga om sminket som jag lägger på ansiktet. Speciellt nu under den mörka delen av året, då solen knappt visar sig osv. Med sminkspegeln blir det lite för varmt ljus. Och kameran på telefonen är inte mycket att hurra för. Och min systemkamera som är köpt 2007 knarrar och segar sig.

Men sminkar mig, det gör jag fortfarande. Dock har det varit lite sådär halvers dom senaste månaderna, då jag spenderat den mesta tiden hos min pojkvän som bor i en annan stad än jag. Att jag dessutom har mycket smärta i rygg och mage, gör att orken är sisådär. Att ha en smärta som man inte vet vad den beror på, det är inte så roligt. Men mest troligt har det något med en nerv att göra.

Hur som helst. Ibland känner jag inte att det är någon vits med att lägga tid och energi på smink, för det finns så många som är bättre än mig och framförallt får bättre bilder än mig. Därför bjuds det inte så mycket på sånt här. Har inte nog med motivation till det! Och inte nog med tro på mig själv.. och inte nog med pengar till att kunna köpa ny kamera osv. Det finns så mycket annat som man måste lägga pengar på, dom få pengarna man får i månaden som sjukskriven..wpid-20141119_195835.jpg

Annonser

Publicerat av

Pernilla S

Pernilla, född -91. Från norrland. Att få vara kreativ. Att vara sjuk. Att vara människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s